Fertiliteit

Het verhaal van een kinderwens begint vaak al in de kindertijd. Verhalen die je om je heen hoort en de ervaringen gedurende je levensloop neem je allemaal mee en vormen je wens.  Als het tijd is om te starten blijkt het soms niet altijd vanzelfsprekend te zijn om zwanger te zijn. Een fertiliteitsbehandeling of het nu IUI, IVF, ICSI of donatie is kan enorm ingrijpend zijn en emotioneel zijn weerslag hebben. Een rollercoaster. Bij elke poging is er weer de vurige hoop dat het gaat lukken, terwijl je aan de andere kant misschien niet meer durft te hopen dat er nu wel een zwangerschap is. Bij verlies is er verwerking, loslaten en opnieuw ruimte maken voor een nieuwe poging. Waarbij er ook hormonale effecten van medicatie zijn.

De psychologische impact die ik in de praktijk zie  zijn gevoelens van machteloosheid, verlies van vertrouwen in het lijf. Ook worstelen veel vrouwen met vragen van de omgeving.

MamaPsy is er voor jou als het vormgeven van je kinderwens niet vanzelfsprekend is of als je tijdens jouw traject tegen hobbels aanloopt. Van fertiliteitstraject, zwangerschap na een fertiliteitstraject tot de eerste periode daarna.

In het voorjaar van 2023 gaat er een behandelgroep van start voor vrouwen die in een fertiliteitstraject zitten. Mail mij gerust voor meer informatie!

Speciale aandachtsgebieden zijn:
Trauma en verlies.
Alleenstaand ouderschap