Werkwijze

  1. Kennismakingsgesprek

Je kunt je via de website rechtstreeks aanmelden via het aanmeldformulier of telefonisch contact met mij op nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (Whatsapp mag ook).  In dit gesprek van ongeveer 20 minuten staan we stil bij jouw verwachtingen en je hulpvraag en bekijken we of mijn werkwijze en behandelaanbod goed aansluit. Voor vergoeding van de therapie binnen de basis-ggz is een verwijzing nodig van de huisarts.

De praktijk is bereikbaar op telefoonnummer 06-10605833 of via mail op info@psychotherapievandoorn.nl. Of vul het aanmeldformulier in onder het kopje ‘contact’.

  1. Intakegesprek

De volgende fase is het intakegesprek. Afhankelijk van je vraag zijn dit een of twee gesprekken waarin we uitgebreider stil staan bij jouw persoonlijke situatie en je hulpvraag. Om alles goed in kaart te brengen maak ik vaak gebruik van aanvullende vragenlijsten.

Ik zal transparant samen met je doornemen welke afwegingen we qua werkwijze hierin kunnen maken. Als ik niet kan bieden wat je nodig hebt, zal ik dit ook bespreken en meedenken voor een alternatief.

 

  1. Behandeltraject

Als we samen een behandeltraject opstarten dan beschrijf ik in jouw behandelplan de doelen en de werkwijze. Bij MamaPsy bied ik behandeling binnen de basis- GGZ. De trajecten zijn maximaal 10 sessies. Maar ik maak gebruik van methoden waarmee je soms relatief snel voortgang kan bieden.  Mocht er meer nodig zijn dan kan je in sommige gevallen bij mij terecht bij Psychotherapiepraktijk van Doorn, die langere trajecten in de Gespecialiseerde GGZ aan kan bieden. Als we samen aan de slag gaan dan leggen we de doelen, werkwijze en schatting van de duur van het behandeltraject vast in een behandelplan/behandelovereenkomst. Als je met dit plan akkoord gaat dan kan de behandeling van start gaan.

In de loop van de behandeling wordt regelmatig geëvalueerd of we op de goede weg zijn en of  je tevreden bent.

 

Een afspraak afzeggen

Bij het niet verschijnen op een afspraak of wanneer minder dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Deze kosten kunnen niet in rekening gebracht worden bij de verzekeraar. Vanaf 1 januari 2022 is dit een bedrag van € 75,- . Wanneer tijdig wordt afgezegd worden geen kosten in rekening gebracht.

Wanneer een cliente 3 maal in 4 maanden een no show heeft kan dit reden zijn om de therapie te beeindigen.